Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

'Vechtende dino's' niet verkocht bij veiling

Home

De gefossiliseerde dinosaurusskeletten. © ap

Twee bijzonder goed geconserveerde dinosaurussen zijn dinsdag bij een veiling in New York niet verkocht. Er was weliswaar veel belangstelling voor de twee prehistorische dieren, maar niemand bood het bedrag dat het veilinghuis Bonham als minimale opbrengst had vastgesteld voor de twee in elkaar verstrengelde dino's, deelde het veiinghuis mee. Oorspronkelijk had Bonham gesproken over een opbrengst van 9 miljoen dollar (ongeveer 6,7 miljoen euro).

De twee nagenoeg complete skeletten van een vleesetende nanotyrannus lancensis en een plantenetende chasmosaurus werden in 2006 op een particulier terrein in de Amerikaanse staat Montana gevonden. Ze stierven waarschijnlijk terwijl ze met elkaar in gevecht waren.

Veel wetenschappers hadden grote bezwaren tegen de veiling. Zij vonden dat de skeletten thuishoorden in een museum of in een instelling voor wetenschappelijk onderzoek.

Deel dit artikel