Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

'Van Rey wilde Teeven wel spreken over benoeming'

Home

Redactie

Oud-wethouder en oud-senator Jos van Rey. © ANP

Oud-wethouder en oud-senator Jos van Rey (VVD) wilde wel degelijk met zijn partijgenoot staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid en Justitie overleggen over een burgemeesterskandidaat voor Roermond. Dat blijkt uit documenten van de Rijksrecherche waaruit de NOS citeerde.

Van Rey zou op 20 september hebben gebeld met iemand in de omgeving van Teeven en naar de staatssecretaris hebben gevraagd. In een sms'je aan Van Rey zegt deze contactpersoon: 'Beste Jos, Fred Teeven belt jou om 12 uur ivm de benoeming'. De kandidaat over wie Van Rey iets wilde vragen, zou Bryan Rookhuizen zijn, die ook Teeven kende.

Stroomstoring
Van 13.14 tot 14.04 uur is er die dag een stroomstoring in het systeem waarmee de politie telefoons van verdachten aftapt. Ook die van Van Rey, die van corruptie wordt verdacht, wordt afgeluisterd. In die periode zijn via de telefoon van Van Rey vijf gesprekken gevoerd, waarvan één met het nummer van de secretaresse van Teeven. Volgens de documenten van de Rijksrecherche duurde dat gesprek 1 minuut en 23 seconden.

Er wordt een paar keer geprobeerd door de secretaresse van Teeven om de twee mannen met elkaar in contact te krijgen. Opmerkelijk is dat in een zo'n geval, om 12.20 uur, de secretaresse meldt dat Teeven in de Tweede Kamer is en of het over een half uur schikt. Van Rey zou hebben geantwoord dat hij daarvoor dan uit de vertrouwenscommissie zal lopen.

Van de vijf gesprekken die met de telefoon van Van Rey zijn gevoerd, is er niet één opgenomen. Wel zijn de loggegevens bekend, wat wil zeggen dat onder meer gezien kan worden met welke nummers er contact is geweest.

Lees verder na de advertentie
Staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid en Justitie. © ANP


Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden

Deel dit artikel