Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

'Uitstel maakt eerlijk proces Decembermoorden moeilijker'

Home

Bouterse. © REUTERS

Het nieuwe uitstel in het Decembermoordenproces in Suriname maakt een eerlijke rechtszaak steeds moeilijker. Dat zeggen internationale juridische waarnemers in een dinsdag gepresenteerd rapport.

De Surinaamse krijgsraad besloot eerder deze maand het slepende proces over de Decembermoorden van 1982 op te schorten. De rechters willen weten of een omstreden amnestiewet in strijd is met de grondwet. Door de wet zou onder anderen de hoofdverdachte, president Desi Bouterse, niet kunnen worden vervolgd.

De Internationale Commissie van Juristen 'blijft voorzichtig van mening dat er nog steeds ruimte is voor een eerlijk proces in Suriname, maar voortdurend uitstel maakt deze moeilijke taak nog uitdagender'.

Met Bouterse staan nog 21 andere verdachten terecht. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij de moord op 15 vooraanstaande Surinamers op 8 december 1982.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie