Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

'Turkse hackers vallen duizenden Nederlandse sites aan'

Home

Redactie

Screenshot van het topic op 1923turk.com.

Een Turkse groep hackers genaamd 1923Turk is naar eigen zeggen begonnen met het 'bekladden' van duizenden Nederlandse sites. Op de lijst van mogelijke slachtoffers staan onder meer Wikileaks.nl en een site van weerman Piet Paulusma.

Dat meldt Tweakers.net. De groep is al enkele jaren actief en stelt op haar site dat Nederland te ver is gegaan. Waar dat precies op slaat wordt echter niet duidelijk. In het topic, dat helemaal lijkt gewijd aan Nederland, staan meer dan 3600 domeinnamen opgesomd in de lijst met mogelijke doelwitten.

Het gaat waarschijnlijk om sites die gebruik maken van Joomla, een contentmanagementsysteem. De Turkse hackers hebben het al jaren voorzien op websites met een lek in het systeem.

De hackersgroep 'bekladt' websites door het indexbestand van de site te vervangen door de eigen pagina van 1923Turk. Vannacht leek onder meer de website van attractiepark Slagharen slachtoffer te zijn van de hackers.

Deel dit artikel