Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

'Trojka mogelijk soepeler voor Ieren'

Home

© REUTERS
Update

Ierland krijgt mogelijk langer de tijd om de Europese noodhulp die het in 2010 kreeg terug te betalen. De betalingstermijn zou worden verdubbeld van 15 naar 30 jaar, om de Ieren in staat te stellen weer zelf aan geld te komen op de kapitaalmarkt, meldde de Ierse omroep RTE vandaag.

RTE baseerde zich op bronnen bij de zogenoemde trojka, die bestaat uit de Europese Unie, de Europese Centrale Bank (ECB) en het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Ierland kreeg in totaal 85 miljard euro aan krediet. Het moest in ruil daarvoor wel fors bezuinigen om de overheidsfinanciën beter in balans te krijgen.

De trojka is er volgens RTE van overtuigd dat de Ieren zich aan hun afspraken houden, Zij zouden echter nog niet zelfstandig de kapitaalmarkt op kunnen als gevolg van de onrust rond andere eurolanden die in geldnood zitten. Door de leenvoorwaarden te versoepelen, zou dat probleem deels kunnen worden verholpen omdat het de Ieren meer financiële ademruimte zou geven.

Het idee, dat het vertrouwen van de financiële markten in Ierland zou moeten versterken, is volgens RTE nog niet besproken met de Ierse regering en evenmin met de EU-regeringsleiders.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie