Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

'Tienduizenden bruggen VS structureel gebrekkig'

Home

(Novum/AP) - Verspreid over de Verenigde Staten is van ruim zeventigduizend bruggen vastgesteld dat ze in slechte staat verkeren en als 'structureel gebrekkig' moeten worden beschouwd. Volgens experts gaat er een generatie overheen voordat al deze bruggen zijn gerepareerd en zouden de kosten van deze mega-operatie op zeker 140 miljard euro komen. Over een periode van twintig jaar is dat ruwweg 6,9 miljard euro per jaar, aldus de Amerikaanse beroepsvereniging van civiele ingenieurs.

De bewuste bruggen zijn van het type dat woensdagavond in Minneapolis instortte. Deze boogbrug over de rivier de Mississippi begaf het tijdens de avondspits. De brug, die acht rijstroken telde, was onderdeel van de Interstate 35W en verbond Minneapolis met haar zusterstad Saint Paul. Op het moment van de instorting werden werkzaamheden aan de veertig jaar oude brug verricht, in verband waarmee in beide richtingen twee rijstroken waren afgesloten.

De krant Star Tribune zei dat de brug in een overzicht van het ministerie van verkeer werd gekwalificeerd als `structureel gebrekkig' en mogelijk in aanmerking komend voor vervanging. Een woordvoerster van de verkeersdienst van Minnesota zei het rapport te kennen, maar wees erop dat veel meer bruggen in de VS dezelfde kwalificatie hadden gekregen.

Deel dit artikel