Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

'Terrorisme' in Londen blijkt e-sigaret

Home

© AP

Het Briste leger, de politie, de ontmijningsdienst en de brandweer hebben gisteren de M6-snelweg in de buurt van Lichfield (Staffordshire) vier uur lang afgesloten uit vrees voor een terroristische aanslag. De schuldige bleek uiteindelijk een elektronische sigaret te zijn. Dat meldt de BBC.

'Much ado about nothing', schreef Shakespeare ooit, maar in het Verenigd Koninkrijk zijn ze op hun hoede. De vrees voor een terreurdaad in aanloop naar of tijdens de Olympische Spelen zit er diep in en dus nemen de Britse veiligheidsdiensten geen enkel risico.

Rook
De bus van Megabus met 48 passagiers aan boord was onderweg van Preston naar Londen. Na berichten dat er rook kwam uit de bagage van een van de passagiers schoten de veiligheidsdiensten meteen in actie. De bus werd aan de kant gezet en de passagiers moesten een voor een uitstappen. 'We werden verplicht in rijen te gaan zitten en we mochten niet met elkaar praten', vertelde een van de passagiers aan de BBC. 'De hele tijd werden we onder schot gehouden door de politie.'

Veiligheid
Na onderzoek bleek echter dat de rook afkomstig was van een elektronische sigaret. 'We willen onze excuses aanbieden voor het ongemak', zegt een woordvoerder van de politie, 'maar we hopen dat het publiek begrijpt dat we de plicht hebben de veiligheid te garanderen. We hebben gereageerd op basis van de informatie die we op dat moment voorhanden hadden. Onze diensten hebben snel en gepast gehandeld.'

Opgepakt
Eveneens gisteren pakte de Britse politie in Londen zes mensen op die worden verdacht van de voorbereiding van terroristische aanslagen. Volgens de politie hebben de arrestaties niets te maken met de Olympische Spelen, die starten op 27 juli.

Lees verder na de advertentie
De politie zette gisteren een bus langs de kant wegens het vermoeden van terroristische dreiging. © apHet e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie