Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

'Stop met wilde bezuinigen op defensie'

Home

Jaap de Hoop Scheffer: Nederland moet stoppen met 'alle wilde bezuinigingen' op defensie © afp

Nederland moet stoppen met 'alle wilde bezuinigingen' op defensie. Daarvoor pleit oud-NAVO-topman Jaap de Hoop Scheffer vandaag in Het Financieele Dagblad. Hij meent dat verder bezuinigen niet verstandig is gezien de 'grote boog van instabiliteit' waar Europa door is omgeven.

Om die het hoofd te bieden is volgens De Hoop Scheffer 'de urgentie om onze defensie op orde te brengen enorm'. Hij reageert in de krant op de opgelopen spanning met Rusland na de ramp met de Boeing van Malaysia Airlines. 'Het is zonder twijfel de ernstigste crisis sinds de Koude Oorlog.'

'Laten we niet op een ochtend wakker worden, zoals dat in een andere episode van onze geschiedenis is gebeurd, om te constateren dat we te weinig hebben gedaan', aldus de voormalige secretaris-generaal van de NAVO.

Hij denkt dat het heel moeilijk wordt degenen die het Maleisische toestel hebben neergehaald voor de rechter te krijgen. 'Poetin moet meewerken om die mannen voor een rechtbank te krijgen. Ik zie hem dat niet doen en de heren in Oekraïne zullen zich niet snel uit zichzelf melden.'

Lees verder na de advertentie
Het is zonder twijfel de ernstigste crisis sinds de Koude Oorlog

Jaap de Hoop Scheffer


Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden

Deel dit artikel

Het is zonder twijfel de ernstigste crisis sinds de Koude Oorlog

Jaap de Hoop Scheffer