Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

'Stichting wil onderzoek Demmink afstoffen'

Home

Minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie staat journalisten te woord voorafgaand aan het vragenuurtje in de Tweede Kamer. Opstelten zegt de beslissing te respecteren van het hof in Arnhem dat zijn vroegere topambtenaar Joris Demmink toch moet worden vervolgd wegens een zedendelict. © anp

Stichting de Roestige Spijker gaat in de affaire rond voormalig topambtenaar Joris Demmink twee rechercheurs horen die eind jaren 90 betrokken waren bij het onderzoek naar jongensprostitutie. Dat schrijft Trouw.

De verhoren zullen in maart onder ede plaatsvinden voor de rechtbank in Utrecht. Naast de rechercheurs worden onder meer de voormalig gevangenisdirecteuren Bart Molenkamp en Jacques van Huet gehoord.

De Roestige Spijker wil zo de Rolodex-zaak, een onderzoek van politie en justitie naar een netwerk in de jongensprostitutie, nieuw leven in blazen. Het onderzoek zou van bovenaf zijn gesaboteerd.

Ook wil de stichting een documentaire verspreiden over de oud-secretaris-generaal van het ministerie van Veiligheid en Justitie. Demmink, tegen wie een strafrechtelijk onderzoek loopt, wil dit voorkomen.


Deel dit artikel