Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

'Sterker Russisch leger als antwoord op raketschild NAVO'

Home

ANP/Redactie

Vladimir Poetin. © afp
Update

Rusland wordt binnenkort militair sterker. Dat zegt de Russische premier Vladimir Poetin. Hij heeft in een vandaag gepubliceerd stuk gezegd dat er een 'asymmetrisch en doelmatig' antwoord komt op het antiraketschild dat NAVO-landen oprichten. Militair duidt asymmetrie op ongelijke en ongewone middelen en niet op het gebruikelijke arsenaal van land-, zee- en luchtmacht.

Het schild wordt in het Kremlin als anti-Russisch gezien. 'Wij mogen nooit onze strategische afschrikking opgeven, maar moeten die versterken', aldus Poetin. Hij wil in 10 jaar tijd de grootsheid van de Russische strijdkrachten in ere herstellen en die 'organisatorisch en technisch superieur maken aan welke mogelijke vijand dan ook'. De modernisering van de strijdkrachten gaat naar schatting 575 miljard euro kosten.

Poetin wil 4 maart worden herkozen als president. Hij bekleedde die functie van begin 2000 tot mei 2008 maar mocht van de grondwet geen drie ambtstermijnen achter elkaar dienen. Zijn politieke bondgenoot Dmitri Medvedev werd in 2008 president. 

Deel dit artikel