Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

'Statenleden SP Brabant worden monddood gemaakt'

Home

ANP/Redactie

© ANP

Statenleden van de SP in Noord-Brabant worden zwaar onder druk gezet om de SP bij stemmingen als betrouwbare coalitiepartner over te laten komen. Ze worden monddood gemaakt. Statenlid Ron van Zeeland schrijft dat vandaag in een uitleg over zijn vertrek uit de Brabantse Staten.

Ook zijn collega Ellen Pauel heeft vandaag haar ontslag ingediend bij de commissaris van de Koningin.

De SP maakt sinds vorig jaar voor het eerst in de geschiedenis deel uit van een college van Gedeputeerde Staten.

De huidige SP-fractie in Brabant krijgt echter niet de ruimte om zich te profileren op punten die niet zijn vastgelegd in het coalitieakkoord met CDA en VVD, meent de ervaren SP'er Van Zeeland.

Binnen de fractie van de SP in Noord-Brabant ontbreekt het aan onderling vertrouwen en teamgeest, zegt zowel Van Zeeland als Pauel. Fractievoorzitter Nico Heijmans heeft onvoldoende inspanning geleverd om dat op te lossen, zegt Van Zeeland.

Binnen de SP in Brabant ontstond eind december een crisis, toen de helft van de fractie tegen het natuurakkoord van staatssecretaris Henk Bleker (Landbouw) stemde. Van Zeeland en Pauel maakten deel uit van de tegenstemmers.

Van Zeeland voelt zich weggezet als niet-loyaal en heeft naar aanleiding daarvan besloten zijn zetel op te geven. Pauel voelt zich behandeld als een afvallige. 'Ik ben het niet eens met de suggestie dat de SP niet klaar is voor bestuursverantwoordelijkheid. Maar bestuursverantwoordelijkheid legitimeert niet elke beslissing die haaks staat op het landelijke SP-beleid', zei Pauel vandaag.

Het duo blijft wel lid van de SP.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie