Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

'Stagiairs horen geen koffie te halen'

Home

© Thinkstock

Studenten zijn erg tevreden over hun stage, maar minder over de begeleiding door de opleiding. Dat blijkt uit de Nationale Stagemonitor 2012 van arbeidsbemiddelingsbureau Laurens Simonse Groep. De resultaten worden donderdag in Utrecht gepresenteerd tijdens het seminar Nederland Stageland.

De hulp die studenten vanuit hun opleiding kregen bij de zoektocht naar een geschikte stageplek, werd door de ruim duizend ondervraagden beoordeeld met een nipte voldoende. De begeleiding vanuit de opleiding tijdens de stage kreeg een 5,8 als cijfer. De begeleiders van het bedrijf waar de studenten stage liepen, werden wel hoog gewaardeerd, namelijk met een 7,2 als cijfer.

Vrijwel alle studenten noemen de stage enorm belangrijk voor hun ontwikkeling. Bijna de helft van de voor het onderzoek ondervraagde stagiaires kreeg na afloop een baan aangeboden bij het bedrijf waar ze stage hadden gelopen. Een aantal had ook vervelende ervaringen: zo gaf een kwart van de stagebegeleiders aan dat de studenten klussen onder hun niveau kregen. Sommigen werden ingezet voor het halen van koffie of kregen te maken met machtsmisbruik, vervelende opmerkingen of werden genegeerd.

De gemiddelde stagevergoeding ligt tussen de 200 en 400 euro. Hoewel veel stagiaires dat te laag vinden, valt er nauwelijks over te onderhandelen.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie