Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

'SP kan met bijna iedereen regeren'

Home

VAN ONZE REDACTIE POLITIEK

Emile Roemer is klaar voor het pluche, desnoods met de VVD. De SP-fractievoorzitter ziet vooral mogelijkheden met de PvdA, GroenLinks, D66 en CDA, maar de VVD sluit hij niet uit, zegt hij vandaag in Trouw.

"In mijn eigen gemeente Boxmeer zat ik ook met de VVD in het college. Natuurlijk buig je je op lager niveau over andere problemen dan in Den Haag, maar ik zie niet in waarom we landelijk niet zouden kunnen samenwerken." Roemer noemt de SP anno 2012 een grote serieus te nemen partij. "In gemeenten hebben we laten zien dat we kunnen besturen. Sinds kort doen we dat ook in de provincies Noord-Brabant en Zuid-Holland."

Roemer werkt er hard aan om van de SP een volwaardige partij te maken. Toen hij aantrad waren er 140 SP-afdelingen in het land; over twee jaar moeten dat er tweehonderd zijn. De SP-voorman heeft geen ambitie om het aantal leden op te krikken naar 100.000, zoals de nieuwe PvdA-voorzitter Hans Spekman. "In tijden waarin het moeilijk is leden te behouden, vind ik het streven naar honderdduizend leden nogal ambitieus."

DE VERDIEPING Roemer: Wij zijn klaar voor verkiezingen

Deel dit artikel