Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

'Schultz trekt 1 miljard uit voor bestrijding files'

Home

ANP/Redactie

© ANP

Minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur pakt de files aan. Daarvoor trekt ze samen met acht regio's ruim 1 miljard euro uit. Dat zeggen bronnen tegen RTL Nieuws.

Vooral de knelpunten uit de file-top 50, zoals de A4, de A10 en de A12, worden aangepakt. De specifieke maatregelen verschillen per regio. Het gaat onder meer om ruimere openstelling van spitsstroken, betere reisinformatie, het verlengen van in- en uitvoegstroken en meer projecten op het gebied van spitsmijden.

De files op de grootste knelpunten moeten met 20 procent verminderen. De minister investeert in de regio's Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Brabant, Arnhem-Nijmegen, Maastricht en Twente. Het Rijk draait op voor 60 procent van de 1 miljard euro. De regio's nemen de rest voor hun rekening.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie