Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

'Schultz meldde aandelen van echtgenoot niet'

Home

De jarige minister van Infrastructuur en Milieu Melanie Schultz van Haegen komt vrijdag met taart aan voor de wekelijkse ministerraad. © anp

Volgens onderzoek van de Volkskrant heeft minister Melanie Schultz (Infrastuctuur) voor haar aantreden als minister van Infrastructuur en Milieu in 2010 niet gemeld dat haar man aandelen bezat in een bedrijf dat nauwe banden onderhield met haar ministerie. Maar de minister spreekt dat zaterdag in een reactie tegen.

De krant schrijft dat Schultz in 2010 informatie heeft achtergehouden over het werk van haar man. Echtgenoot Haro zou in augustus 2011 bijna 3 miljoen euro hebben verdiend met de verkoop van een bedrijf waar ook Kiwa onder viel. Minister Schultz stelt tarieven vast voor Kiwa en controleert de werkzaamheden van het bedrijf.

'De beoogd minister liet de formateur weten dat haar man aandelen had zonder zeggenschap over de beleggingen. De minister herkent zich dan ook niet in het beeld dat door de Volkskrant wordt geschetst', aldus een woordvoerder.

De zegsman geeft verder aan dat de man van Schultz drie dagen voor haar beëdiging het werk als adviseur bij Kiwa dat betrekking had op het ministerie, heeft neergelegd. Daarover is de inspectie in oktober 2010 per brief geïnformeerd. Over de aandelen in het bedrijf waar Kiwa onder viel is niet specifiek gesproken, maar dat is volgens het Handboek ook niet nodig omdat er geen sprake was van zeggenschap, stelt de woordvoerder.

Gevoelige informatie
Volgens de Volkskrant had Schultz moeten melden dat haar man aandelen bezat in een bedrijf dat nauwe banden heeft met het ministerie. De financiële belangen van Schultz bleven volgens de krant lang onopgemerkt. Een deskundige geeft aan dat in dit geval sprake is van het bewust achterhouden van gevoelige informatie.

Haro Schultz stelt in de krant dat 'zijn aandelenbelang niet ter zake deed'. 'Wij wilden alles netjes doen, zo zijn we. Alles is gelopen volgens het Handboek.'


Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden

Deel dit artikel