Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

'Schilderijen Kunsthal niet meer in Roemenië'

Home

De dieven die dinsdag 16 oktober zeven schilderijen uit de Kunsthal roofden, hebben dat kunnen doen doordat de deuren automatisch ontgrendeld waren, zoals de brandveiligheidseisen dat voorschrijven © ANP

De schilderijen die zijn buitgemaakt bij de inbraak in de Kunsthal in Rotterdam zijn niet meer in Roemenië. Dat heeft het Roemeense hoofd van politie donderdagavond bekendgemaakt, zo meldt de Roemeense televisiezender PRO TV. De schilderijen zijn wel in Roemenië geweest, maar zijn inmiddels naar een andere, niet nader genoemde bestemming verdwenen, zei hij.

De Roemeense politie heeft samen met het in Roemenië aangekomen Nederlandse onderzoeksteam huiszoeking gedaan op twaalf adressen, namelijk in de woningen van de drie verdachten, hun familie en naaste vrienden in de provincie Tulcea in Oost-Roemenië.

Vrijdag gaan de verhoren van de drie verdachten verder, omdat zij de enigen zijn die kunnen zeggen waar de schilderijen zijn gebleven en wie verder bij de diefstal is betrokken. Bij de verhoren is ook de Nederlandse politie en een medewerker van het Openbaar Ministerie betrokken.

Op 16 oktober drongen twee mannen de Kunsthal binnen aan de zijde van het Museumpark. Ze namen zeven schilderijen mee, waaronder werken van Claude Monet, Pablo Picasso en Henri Matisse. De kunstwerken zouden vele miljoenen waard zijn.

Deel dit artikel