Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

'Sancties tegen Aruba en Nederlandse Antillen'

Home

De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (Oeso) heeft gedreigd met sancties tegen Aruba en de Nederlandse Antillen als zij hun belastingwetgeving niet aanpassen.

Beide komen voor op een zwarte lijst met landen waar volgens de Oeso schadelijke belastingconcurrentie plaatsvindt, wat de internationale handel en investeringen verstoort. De sancties kunnen onder meer opzegging van belastingverdragen inhouden, zo blijkt uit het gisteren gepubliceerde rapport. Daardoor wordt het voor hardnekkige belastingparadijzen onmogelijk nog bestaande belastingvoordelen aan te bieden.

Op de lijst van de Oeso, de club van 29 rijkste industrielanden, staan 35 'beruchte' belastingparadijzen. Zij krijgen tot eind juli volgend jaar de tijd met de indu-strielanden samen te werken om de gewraakte belastingwetgeving voor eind 2005 te elimineren.

Het Nederlandse ministerie van financiën wilde gisteren slechts kwijt de binnen de Oeso gevoerde discussie belangrijk te vinden.

Trouw.nl is vernieuwd. Vanaf nu is onbeperkte toegang tot Trouw.nl alleen voor (proef)abonnees.


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie