Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

'Rustig' protest van Koerden tegen IS in Den Haag

Home

Zo'n 200 tot 300 Koerden betogen vanmiddag in Den Haag. Met vlaggen en veel kabaal zijn ze vanaf het Malieveld naar het ministerie van Buitenlandse Zaken gelopen. Daar zaten ze een tijdje op de grond. De Koerden vragen aandacht voor de toestand in de stad Kobani en de strijd tegen terreurgroep IS.

Tot nu toe verloopt het protest rustig. Er is veel politie op de been om die rust ook te bewaren. De betogers scanderen teksten als 'ISIS terrorist' en zeggen dat de Koerden in Koerdistan 'slachtoffer zijn van massamoord'. Ook hebben veel demonstranten Koerdische vlaggen bij zich.

De mars eindigt ook op het Malieveld. Het protest is een opmaat naar een internationale betoging in Düsseldorf morgen.

Kleine en grotere groepen Koerden vragen met betogingen geregeld aandacht voor de situatie in het Midden-Oosten. Maandag bezetten ongeveer 100 Koerden nog de hal van de Tweede Kamer.

Düsseldorf
De Duitse stad Düsseldorf verwacht morgen ongeveer 12.000 deelnemers aan een demonstratie van Koerden tegen Islamitische Staat (IS). Hoewel verwacht wordt dat de demonstratie vreedzaam zal verlopen, zal de politie met enkele honderden mensen op straat zijn, aldus Duitse media vandaag. Eerder liepen demonstraties van Koerden in andere Duitse steden uit op rellen.

Sinds de zware aanvallen van IS op de Syrische grensplaats Kobani zijn in diverse Europese steden Koerden de straat opgegaan om te protesteren. In Duitsland waren gevechten in Hamburg, Celle en München. In Turkije vielen bij massale demonstraties en rellen tientallen doden.

Lees verder na de advertentie


Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden

Deel dit artikel