Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

'Roemeense rovers willen proces in Nederland'

Home

Onderzoek na de roof in de Kunsthal. © anp

'De weggeroofde schilderijen komen alleen boven water als wij in Nederland voor de rechter komen.' Dat hebben de Roemeense verdachten van de schilderijenroof uit de Kunsthal via hun advocaat aan De Telegraaf laten weten.

'Nederland moet weten dat de Roemeense verdachten in Nederland vervolgd willen worden', zegt de advocaat. De verdachten zouden bang zijn dat in Roemenië hun rechten worden geschonden.

De verdachten willen een deal sluiten met het Openbaar Ministerie, aldus de advocaat. 'De officier van justitie weet dat nog niet, maar zal dat via deze publicatie in De Telegraaf vernemen', aldus de advocaat.

Twee mensen drongen op 16 oktober het gebouw van de Kunsthal binnen. In korte tijd namen ze zeven schilderijen mee, waaronder werken van Claude Monet, Pablo Picasso, Henri Matisse en Paul Gauguin. De werken zouden vele miljoenen waard zijn. In januari werden drie Roemenen opgepakt voor de roof. Begin deze maand pakte deze politie in Rotterdam een 19-jarige Roemeense op, omdat ze zou hebben geholpen bij het verstoppen van de schilderijen.

Deel dit artikel