Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

'Roemeen leurde op straat met doeken Kunsthal'

Home

Redactie

Een Roemeense krant bericht over aanhouding van drie verdachten voor de schilderijenroof uit de Rotterdamse Kunsthal. Op de achtergrond het gebouw van het parlement in Boekarest © anp
Update

Een van de Roemenen die wordt verdacht van betrokkenheid bij de kunstroof uit de Kunsthal in Rotterdam, heeft zijn rol bekend. Hij gaf woensdag tijdens een verhoor aan de leugendetector toe dat hij op straat heeft lopen leuren met de waardevolle doeken, meldden Roemeense media.

Verdachte Radu Dogaru zou met twee schilderijen door Boekarest hebben gelopen, in de hoop iemand te vinden die ze wilde kopen. Een galeriehouder, Constantin Dinescu, wilde ze niet aanschaffen, maar bood wel aan te bemiddelen.

Uiteindelijk nam Dogaru contact op Petre Condrat, de assistent van modemiljonair Catalin Botezatu. Dogaru hoopte zo ingang te krijgen tot de mondaine kringen en de schilderijen te kunnen verkopen. Condrat is inmiddels aangehouden, verhoord en ook weer vrijgelaten. Hij wordt beschuldigd van het verbergen van gestolen goederen.

Dinsdag meldde Pro TV dat Condrat een of meerdere geroofde schilderijen zou hebben verborgen, zo stelde het Roemeense Openbaar Ministerie. Het Roemeense persbureau Mediafax meldt vandaag dat Nederland  Roemenië heeft gevraagd om de uitlevering van de drie verdachten.

Lees verder na de advertentie
Advocaat van Radu Dogaru op 25 januari © ap

Deel dit artikel