Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

'PVV-Kamerlid Agema stelde voor temperatuur in gevangenissen te verlagen'

Home

Redactie

Fleur Agema naast Martin Bosma tijdens de presentatie van het PVV-verkiezingsprogramma © anp

Kamerlid Fleur Agema heeft gisteren tijdens de fractievergadering van de PVV voorgesteld om de verwarming in de gevangenissen een paar graden lager te zetten. Ze wil dat gevangenen het zo koud mogelijk hebben in hun cel.

Dat zeggen de gisteren uit de PVV gestapte Kamerleden Wim Kortenoeven en Marcial Hernandez vandaag in een interview met NRC Handelsblad.

Volgens de twee heeft Lilian Helder, justitiespecialiste binnen de partij, vervolgens geweigerd om een motie met die strekking voor te leggen aan de Kamer. Helder is een van de weinige Kamerleden die tegen de wensen van de partijtop durft in te gaan, aldus Kortenoeven en Hernandez. Verwacht wordt dan ook dat zij vrijdag, als de kandidatenlijst van de PVV bekend wordt gemaakt, een lage plek krijgt toebedeeld.

Vakantieresorts
In het gisteren gepresenteerde verkiezingsprogramma is de PVV niet mild voor gevangenen. In het programma staat: 'Gevangenissen zijn geen vakantieresorts. Het mag in de bajes een stuk minder luxueuzer dan in het verzorgingstehuis. Onze gasten voorzien uiteraard zelf in de kosten van hun verblijf. Ze gaan dus lange dagen maken. 's Ochtends vroeg naar het werk en heel laat weer terug op de cel.'

Ook ziet de partij 'graag de chain gang in het Nederlandse straatbeeld verschijnen. Lekker langs de weg aan het werk in een vrolijk roze pakje. Omdat veel tuig afkomstig is uit schaamteculturen hakt dat er extra in.'

Kortenoeven en Hernandez stapten gisteren uit de PVV. Op een persconferentie, meteen nadat fractievoorzitter Geert Wilders het verkiezingsprogramma van de PVV bekend had gemaakt, noemden zij de leider van de partij 'een politieke klaploper', een kiezersbedrieger' en een 'poedel die alleen maar blaft'.

Trouw.nl is vernieuwd. Vanaf nu is onbeperkte toegang tot Trouw.nl alleen voor (proef)abonnees.


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie