Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

'Poema' is terug op de Veluwe

Home

(Novum) - De 'poema' is opnieuw gesignaleerd op de Veluwe. Twee verslaggevers van de regionale krant De Stentor hebben het roofdier dinsdagmiddag gezien.

De krant kreeg een telefoontje van een vrouw die de 'poema' in een akker zag lopen. Verslaggever Rob Hirdes stapte in zijn auto richting de Heulhorstweg in Beekbergen om het verhaal van de vrouw aan te horen. "Toen ze aanwees waar de katachtige had gelopen, liep hij daar opeens weer."

"Dat beest waant hier al maanden rond en ik heb er altijd lacherig over gedaan", zegt Hirdes. "Maar sinds gisteren ben ik er van overtuigd dat hij hier op de Veluwe rondloopt en dat het een grote katachtige is."

Hirdes zag het beest door zijn verrekijker schat in dat het 40 centimeter hoog is en 80 centimeter lang. "Wat vooral opviel, is dat hij een enorme, compacte bouw had en een grote borst."

Deze zomer werd de poema eerder in Loenen en op de Ginkelse Heide bij Ede gezien. Er zijn verschillende pogingen gedaan om het beest te vangen. Vooralsnog loopt de katachtige vrij rond.

Deel dit artikel