Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

'Overleg grote steden over teruggekeerde jihadisten'

Home

Redactie

De aanslag op het Joods Museum in Brussel in mei kostte aan 4 mensen het leven. © AFP/BELGA/Belgische Federale Politie

De burgemeesters van een aantal grote steden in Nederland en België komen dinsdagavond bijeen om overleg te voeren over het toenemende aantal teruggekeerde jihadstrijders. Volgens het AD vindt het overleg plaats op een geheime locatie.

Aanleiding voor het overleg is de toenemende dreiging die uitgaat van zo'n 750 Syriëgangers die inmiddels zijn teruggekeerd in Europa. Zo vond op 24 mei een bloedige aanslag plaats op het Joods Museum in Brussel, die aan vier mensen het leven kostte. De hoofdverdachte is een Fransman die dit voorjaar terugkeerde van de jihadstrijd met ISIS in Syrië.

Ook de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) Dick Schoof is bij het overleg aanwezig. Verder gaat het om de burgemeesters van Den Haag, Zoetermeer, Delft, Leiden, Rotterdam, Amsterdam, Arnhem en een stad waarvan de naam niet bekend wordt gemaakt, zo meldt het AD. Namens België is in elk geval de burgemeester van Antwerpen uitgenodigd.

Lees verder na de advertentie
Dick Schoof, Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid © anp


Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden

Deel dit artikel