Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

'Newsweek overweegt alleen digitaal verder te gaan'

Home

Thomas van der Kolk

Een papieren editie van Newsweek © AFP

De eigenaren van het Amerikaanse wekelijkse nieuwsmagazine Newsweek overwegen om het fysieke tijdschrift op te heffen en alleen digitaal verder te gaan.

Dat schrijft The Guardian. Voorzitter Barry Diller van uitgeverij IAC zei tijdens een telefonische persbijeenkomst over de omzetcijfers dat de productiekosten van de printeditie één van de belangrijkste problemen vormen waar het tijdschrift momenteel mee kampt. Een puur digitaal formaat zou dat kunnen oplossen, aldus Diller. 'Ik zeg niet dat we per se volledig op digitaal overstappen, maar er zal een zekere overgang van print naar digitaal plaatsvinden.'

Daily Beast
Een digitale uitgave van Newsweek zou moeten gaan lijken op de 'Daily Beast', een andere digital only-uitgave van IAC. Hoofredacteur Tina Brown van zowel Newsweek als de Daily Beast haastte zich in een memo aan haar personeel de opmerkingen van Diller af te zwakken. 'Diller bedoelde zijn uitspraken als een algemene constatering dat er een beweging gaande is van print naar online.' Berichten dat de papieren Newsweek nog dit jaar zou worden opgedoekt, bestempelde ze als 'bangmakerij'.

Na TIME is Newsweek het op één na grootste wekelijkse nieuwsmagazine van de Verenigde Staten. De eerste editie verscheen op 17 februari 1933.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie