Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

'Netanyahu blaast verkiezingen Israël af'

Home

Redactie

Netanyahu gisteren in de Knesset, het Israëlische parlement. © reuters
Update

De vervroegde verkiezingen in Israël gaan niet door. Premier Netanyahu zou er alsnog in zijn geslaagd een eenheidsregering te vormen met de oppositiepartij Kadima. Dat hebben verschillende Israëlische media vannacht gemeld.

Gisteren had Netanyahu laten weten zich te richten op 4 september als verkiezingsdatum. Oorspronkelijk waren verkiezingen pas in oktober 2013 aan de orde, maar Netanyahu dacht met een nieuw mandaat zijn positie te kunnen versterken. Zijn Likudpartij zou volgens peilingen veruit de grootste partij worden in de Knesset, het Israëlische parlement.

In het parlement is tot diep in de nacht gedebatteerd over de mogelijke ontbinding. Die lijkt nu dus van de baan. Vlak voordat erover zou worden gestemd, zou Netanyahu een akkoord hebben bereikt met Kadima-leider Shaul Mofaz.

Een belangrijk onderdeel van het akkoord zou worden gevormd door uitstel van het besluit om ultra-orthodoxe joden niet langer vrij te stellen van de militaire dienstplicht.

Het afblazen van de vervroegde verkiezingen is door de Israëlische regering nog niet officieel bevestigd.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie