Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

'Na één dag al 14.000 klachten bij meldpunt PVV'

Home

Redactie

Geert Wilders, leider van de PVV. © ANP
Update

De PVV heeft na één dag al 14.000 klachten binnengekregen op het meldpunt voor overlast van Midden- en Oost-Europeanen. 'De klachten blijven binnenstromen. Dit geeft aan dat er een grote behoefte leeft onder de mensen om hun verhaal kwijt te kunnen', aldus Kamerlid Ino van den Besselaar tegenover persbureau Novum.

De opening van het meldpunt leidde gisteren tot veel ophef. Zo vond de Poolse ambassade het initiatief 'schadelijk en beledigend'. De Ambassade heeft een klacht ingediend.

De Nationale Ombudsman ziet echter geen reden om de klacht in behandeling te nemen. Volgens de Ombudsman is het niet logisch dat de Poolse ambassade bij hem terecht komt. De Ombudsman spreekt zich uit over het handelen van de overheid en niet van politieke partijen.

De PVV gaat nog tot juli door met het verzamelen van klachten. De resultaten worden daarna aangeboden aan minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Henk Kamp.

Voorzitter Bernard Wientjes van werkgeversorganisatie VNO-NCW noemt het initiatief van de PVV 'onverantwoord'. 'De politiek moet hier afstand van nemen'. Volgens Wientjes doet de PVV ten onrechte alsof de komst van Oost-Europeanen slecht is voor Nederland.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie