Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

'Mink K. zat achter moord op Evert Hingst'

Home

(Novum) - Mink K. was mogelijk vanuit zijn cel betrokken bij de moord op ex-advocaat Evert Hingst in oktober vorig jaar. Dat beweert een 'betrouwbare getuige' woensdag in een reconstructie van de moord in het weekblad Elsevier.

Hingst werd op 36-jarige leeftijd voor de deur van zijn appartement in Amsterdam doodgeschoten. Elsevier reconstrueert het leven van Hingst en zijn relatie met Mink K., een gewezen cliënt. Daaruit blijkt volgens het blad onder meer dat Hingst betrokken was bij het witwassen van drugsgeld en het onderhouden van een drugslijn met Ibiza.

Na een gesprek van Hingst met Mink K. in de gevangenis, over de liquidatie van drugshandelaar Jaap van der Heiden in 1993, zou de ex-advocaat een voor K. belastende verklaring naar een cliënt op Aruba hebben gestuurd. De politie onderschepte de fax. Volgens Elsevier 'wijst alles op een deal van Hingst met het Openbaar Ministerie'. Mink K. hoorde van de fax en heeft volgens een getuige gezegd dat hij de liquidatie van Mink K. 'geregeld had'.

De politie heeft de twee mannen die Hingst vanuit een terreinwagen beschoten nog niet opgepakt. De moord is wel vastgelegd met de videocamera van een buurman van Hingst.

Deel dit artikel