Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

'Miljoenenzwendel door Royal Dubai Investments'

Home

(Novum) - Tweehonderd beleggers lijken voor vele duizenden euro per persoon te zijn opgelicht door Royal Dubai Investments. Het fonds haalde tien tot twintig miljoen euro op die zou worden geïnvesteerd in het oliestaatje Dubai, meldt RTL Nieuws op basis van eigen onderzoek in samenwerking met De Telegraaf.

De investeringsmaatschappij adverteerde met spotjes op RTLZ en een professioneel uitziende website en beloofde een rendement van twaalf procent. Honderden geïnteresseerden verbonden zich de afgelopen maanden aan de organisatie.

Royal Dubai Investments zou het geld investeren in vastgoedprojecten in Dubai, maar volgens RTL Nieuws blijken genoemde samenwerkingspartners het fonds helemaal niet te kennen.

Achter de investeerder zou het bedrijf Van Puimbrouck Projectontwikkeling zitten. De directie daarvan is volgens de zender en het dagblad al wekenlang onbereikbaar. Royal Dubai Investment zou door de verhuurder uit het kantoor in Wassenaar zijn gezet.

Onlangs werd bekend dat zeker vijftig beleggers die geld in Golden Sun Resorts hadden gestoken waarschijnlijk eveneens naar hun geld kunnen fluiten. Het beleggingsproject richt zich op Turkse vakantiehuizen en een golfresort en werd aangeboden via de projectontwikkelaar Hooghuys & Versteeghe. Inmiddels lijken de eigenaren van de Amsterdamse uitbater van vastgoedbeleggingen echter met het ingelegde geld van de aardbodem verdwenen te zijn en wordt gevreesd voor een 'megazwendelzaak'.

Deel dit artikel