Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

'Miljoenen Alpe d'HuZes ongebruikt'

Home

© Frank van Engelen

Alpe d'HuZes weet niet altijd een goede bestemming te vinden voor de vele donaties die het ontvangt. Meer dan 37 miljoen euro ligt hierdoor als slapend geld op de plank, meldt het Financieele Dagblad donderdag.

In zeven jaar tijd steeg de jaarlijkse opbrengst van het evenement van 370.000 euro naar ruim 32 miljoen euro in 2012. Maar door de beperkte focus van de stichting Alpe d'HuZes komen de recordopbrengsten slechts ten dele ten goede aan onderzoek naar kanker.

Volgens kankeronderzoekers is het subsidiebeleid van de stichting zo stringent dat ze niet eens meer de moeite nemen om een propositie in te dienen. 'Het is een ondoorzichtige procedure die maanden duurt', zegt Ad van Gorp, oprichter van Lead Pharma.

Voorzitter van de stichting Johan de Waal zei vanmorgen tegenover Radio 1 dat de opbrengst vorig jaar onverwacht hoog was en hij benadrukte dat 41 miljoen euro nog in de beoordelingsfase zit. Zeker 21 miljoen daarvan wordt volgens hem dit jaar nog besteed.

Deel dit artikel