Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

'Meisje van Teteringen' jonger dan gedacht

Home

(Novum) - Het meisje van Teteringen, wier stoffelijk overschot vorige maand werd opgegraven voor onderzoek, was ten tijde van haar dood tussen 15 en 17 jaar oud. Dat heeft onderzoek naar haar gebit en skelet door het Nederlands Forensisch Instituut uitgewezen. Tot nu toe luidde de overtuiging dat ze tussen de 15 en 25 was. Een 'cold case'-team van de politie gaat met de uitkomsten aan de slag om erachter te komen wie ze was.

Het lichaam van de jonge vrouw werd in 1990 gevonden in de bossen van het Brabantse Teteringen. Ze was gemarteld en uitgehongerd. Haar identiteit is nooit achterhaald. "Een vrouw van 25 jaar of een meisje van 15 tot 17 jaar, dat maakt voor het onderzoek een groot verschil'', zegt onderzoeksleider Peter Arts. "Hiermee kunnen we beter de richting bepalen waarin we doorgaan met rechercheren.'' Over een paar maanden zijn de resultaten van het botonderzoek bekend. Woensdag zijn de stoffelijke resten van het meisje opnieuw begraven.

Het onderzoek is heropend nadat nieuwe aanwijzingen opdoken. Na de heropening meldde zich eind januari een nieuwe getuige bij de politie, die zei in de buurt van de vindplaats van het meisje drie personen te hebben gezien. Na televisieuitzendingen waarin compositietekeningen werden getoond, kwamen zeventien tips binnen uit Nederland en België. Die hebben nog geen resultaat opgeleverd. Voor de gouden tip is vijftienduizend euro uitgeloofd.


Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden

Deel dit artikel