Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

'Meerdere kinderen zedenzaak vertonen posttraumatische stress stoornis'

Home

© ANP

Meerdere kinderen in de Amsterdamse zedenzaak vertonen klachten die passen bij posttraumatische stress stoornis (ptss). De slachtoffers vormen sowieso een 'hoogrisicogroep voor het optreden van psychische gevolgen'. Dit komt onder meer door de ernstige aard van het misbruik en doordat het in veel gevallen meerdere malen en over een langere periode plaatsvond.

Dat zei een kinderpsychiater vandaag tegen de rechtbank. Het misbruik is 'fundamenteel schadelijk voor hen, hun ouders en hun broertjes en zusjes'.

Volgens de psychiater zijn de psychische gevolgen voor misbruikslachtoffers groter onder zeer jonge kinderen dan onder wat oudere kinderen. Dat is gebleken uit eerder onderzoek onder slachtoffers onder en boven de 5 jaar oud. En hoe jonger ze zijn, hoe groter de impact lijkt te zijn. De kinderen van wie Robert M. heeft bekend dat hij ze heeft misbruikt, waren 0 tot 2,5 jaar.


Deel dit artikel