Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

'Meer dan 23.000 doden door geweld in Syrië'

Home

Een lid van het Vrije Syrische Leger schiet vanuit een verwoest huis in Aleppo. © reuters

Het oorlogsgeweld in Syrië heeft inmiddels aan meer dan 23.000 mensen het leven gekost. Dat meldde het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten dinsdag. De vanuit Groot-Brittannië opererende organisatie houdt voor zover mogelijk het aantal dodelijke slachtoffers bij sinds het begin van de opstand tegen het regime van president Bashar al-Assad, in maart vorig jaar.

Het merendeel van de slachtoffers, meer dan 16.000, is burger. Daartoe rekent het Observatorium ook Syriërs die zich hebben aangesloten bij de rebellen. Bovendien sneuvelden bijna 5900 militairen van het regeringsleger en ruim 1000 overgelopen militairen.

Volgens het Observatorium zijn sinds het begin van deze maand al meer dan 2400 mensen omgekomen.

Het werkelijke dodental ligt vermoedelijk hoger. In de telling zijn de slachtoffers onder de regeringsgezinde milities niet meegeteld. Dat geldt ook voor duizenden gedetineerden van wie het lot niet bekend is en voor de slachtoffers van wie de identiteit niet is vastgesteld.

Cijfers uit Syrië zijn nauwelijks te controleren. De Verenigde Naties houden het dodental niet meer bij.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie