Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

'Meer dan 180 doden door lawines in Afghanistan'

Home

Redactie

Reddingswerkers proberen een auto uit de sneeuw te graven na een sneeuwstorm in 2010 in Afghanistan. © epa

In het oosten van Afghanistan zijn zeker 180 mensen gedood door lawines. Reddingswerkers en dorpsgenoten zijn al sinds gisteren bezig om de lichamen uit de sneeuwmassa's te halen, zo liet een provinciale politiechef vandaag weten.

Het heeft hevig gesneeuwd in de provincie Panjshi waardoor dorpen afgesloten zijn geraakt en wegen onbegaanbaar. 'Ik heb de afgelopen dertig jaar niet zoveel sneeuw en lawines gezien', sprak gouverneur Abdul Rahman Kabiri. Hij vreest voor een humanitaire ramp als er niet snel hulp komt.

Tientallen mensen worden nog vermist, doordat de reddingswerkers niet de beschikking hebben over goed materiaal. Reddingswerkers moeten nu vaak met hun bloten handen in de sneeuw graven. Bovendien is door de lawines op grote schaal de stroom uitgevallen. Voorlopig is nog niet duidelijk hoeveel mensen er precies zijn omgekomen. De getallen lopen uiteen van 180 tot boven de 200.

Op sommige plekken is bijna een meter sneeuw gevallen. De komende dagen is nog meer sneeuw voorspeld in Afghanistan.

Lees verder na de advertentie

Deel dit artikel