Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

'Meer academici voor de klas in Rotterdam'

Home

© Thinkstock
Update

Een meerderheid van de gemeenteraad steunt het plan van D66 Rotterdam om meer academici voor de klas te zetten. Ook onderwijswethouder Hugo de Jonge omarmt het voorstel. Dat zei Jos Verveen, onderwijswoordvoerder van D66 in de raad, die B en W van Rotterdam oproept om er werk van te maken.

'Juist in een relatief laag opgeleide stad als Rotterdam, met een hoog percentage vroegtijdige schoolverlaters, verdient de jeugd de allerbeste leraren voor de klas", zegt Verveen. Hij verwijst naar het Hageveld College in Heemstede, 'een van de beste middelbare scholen van Nederland', waarvan 85 procent van de leerkrachten academisch geschoold is.

'Academisch geschoolde docenten, mits ook didactisch goed opgeleid, hebben minder moeite met de lesstof en zijn daardoor beter in staat de lessen af te stemmen op de individuele leerlingen,' stelt D66 in zijn oproep aan B en W.

Het voorstel is gestoeld op het succesvolle Finse leermodel. Dit land liep achter op het gebied van onderwijs, maar Finse kinderen scoren nu hoog in moedertaal, wiskunde en wetenschap.

Wilt u de reacties op dit artikel lezen? Registreer u hier voor een proefperiode van twee maanden.

Het plaatsen van reacties is voorbehouden aan de betalende abonnees van Trouw. Kijk hier voor een overzicht van onze abonnementen.

Het bekijken en plaatsen van reacties is voorbehouden aan onze betalende abonnees. Kijk hier voor een overzicht van onze abonnementen.

Als betalend abonnee kunt u een reactie plaatsen op dit artikel. Deze is alleen zichtbaar voor andere (proef)abonnees.

Om uw reactie te kunnen plaatsen, hebben we uw naam nodig. Ga naar Mijn profiel


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie