'Meer academici voor de klas in Rotterdam'

home

Update

Een meerderheid van de gemeenteraad steunt het plan van D66 Rotterdam om meer academici voor de klas te zetten. Ook onderwijswethouder Hugo de Jonge omarmt het voorstel. Dat zei Jos Verveen, onderwijswoordvoerder van D66 in de raad, die B en W van Rotterdam oproept om er werk van te maken.

'Juist in een relatief laag opgeleide stad als Rotterdam, met een hoog percentage vroegtijdige schoolverlaters, verdient de jeugd de allerbeste leraren voor de klas", zegt Verveen. Hij verwijst naar het Hageveld College in Heemstede, 'een van de beste middelbare scholen van Nederland', waarvan 85 procent van de leerkrachten academisch geschoold is.

'Academisch geschoolde docenten, mits ook didactisch goed opgeleid, hebben minder moeite met de lesstof en zijn daardoor beter in staat de lessen af te stemmen op de individuele leerlingen,' stelt D66 in zijn oproep aan B en W.

Het voorstel is gestoeld op het succesvolle Finse leermodel. Dit land liep achter op het gebied van onderwijs, maar Finse kinderen scoren nu hoog in moedertaal, wiskunde en wetenschap.

Lees verder na de advertentie

Trouw.nl is vernieuwd. Ter kennismaking mag u nu gratis onze artikelen lezen.

Deel dit artikel

Advertentie