Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

#liefdevoormijnleraar: die leraar die je nooit vergeet

Home

Redactie

© Werry Crone

Iedereen heeft er wel één: zo’n leraar die je nooit vergeet. Omdat die zulke spannende geschiedenislessen gaf, op vrijdagmiddag plaatjes draaide in de les, of omdat hij of zij de inspiratie gaf om zelf leraar te worden.

Op de dag dat basisschooljuffen- en meesters massaal zijn gaan staken, kunnen zij wel wat steun gebruiken, vindt Bart Ongering, beter bekend als Meester Bart. Daarom wilde de leraar en auteur van zijn Twittervolgers weten welke docent hen altijd is bijgebleven. De oud-columnist van Trouw vroeg wie ons inspireerde en waarom. De hashtag #liefdevoormijnleraar was al gauw trending.

Lees verder na de advertentie

Inspiratiebron

Hoe kijken we tegen onze leraren van vroeger aan en waarom is die ene meester of juf onze favoriet? Vaak is onze lievelingsdocent een inspiratiebron. Een bevlogen man of vrouw, die de leerlingen leerde dromen, of die een wijze raad gaf, die de toehoorder zijn leven lang niet meer zou vergeten.

Soms zag onze meest dierbare leraar iets in ons wat anderen niet zagen, omdat we zo onopvallend en stil waren, of juist zo druk of lastig. Hij of zij leerde ons om anders te zijn of om anders te kijken. Naar kunst, of naar vakken waarvan je eerst dacht dat ze saai of ingewikkeld waren.

Wilhelmus

Sommige leraren waren hun tijd ver vooruit. Ene Rob van Dongen, bijvoorbeeld. Hij stampte er bij de leerlingen in de vijfde en zesde klas twee coupletten van het Wilhelmus in. En dat tijdens de schaakles.

En dan zijn er nog leraren die iedereen zich zou wensen. Zoals Fransleraar Jan S. Hij gaf een Twitteraarster een 8 voor Frans, nadat ze een tijdens het examen een uur in het Engels had zitten kletsen. 

Lees ook: Tienduizenden stakende leraren in het Haagse Zuiderpark

Deel dit artikel