Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

'Liefdesrelatie burgemeester kost Zaanstad 2 ton'

Home

(Novum) - De gemeentesecretaris van Zaanstad Maria Overmars, die moet opstappen omdat zij een relatie met haar burgemeester Henry Meijden heeft, ontvangt waarschijnlijk van de gemeente een afvloeiingsregeling van tweehonderdduizend euro. Dat schrijft De Telegraaf zaterdag. Fractievoorzitter Louis Bertholet van de lokale partij Zaanstad Transparant zegt dat er 'sprake is van misbruik van gemeenschapsgeld'.

In de door de krant verkregen geheime notulen van de gemeenteraad staat dat de gemeente Zaanstad er nog goed vanaf komt, omdat de kosten hadden kunnen oplopen tot 1,2 miljoen euro. In de notulen van 7 september 2005 staat dat het niet wenselijk was dat Meijden en Overmars ieder in functie zouden blijven, maar dat de relatie geen juridische grond was om de secretaris te ontslaan. Daarom is er gewerkt aan een 'overeenkomst waarin de gemeente Overmars een handreiking geeft'.

Bertholet zegt in De Telegraaf dat hij de regeling 'schandalig' vindt. 'Typisch een voorbeeld van de graaicultuur in ons land.' Hij wil de kwestie voorleggen aan minister van Binnenlandse Zaken Johan Remkes (VVD). De burgemeester was voor de krant niet bereikbaar voor commentaar.

Deel dit artikel