Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

'Laatste aandeelhouders Groupon haken af'

Home

© epa

De beursgang van aanbiedingensite Groupon lijkt steeds meer op een definitief fiasco uit te lopen. Volgens de krant The Wall Street Journal is inmiddels ook een deel van de aandeelhouders van het eerste uur afgehaakt. Anderen staan op het punt zich uit het aandeel terug te trekken.

Zeker vier investeerders die al voor de beursgang van Groupon in november aandelen van het bedrijf in handen hadden, zijn inmiddels vertrokken, aldus de krant. Sinds november verloor Groupon meer dan driekwart van zijn waarde op de beurs.

Het lot van Groupon biedt een weinig aantrekkelijk perspectief voor de andere internetonderneming, Facebook, dat in mei met veel fanfare een beursgang maakte. Facebook heeft inmiddels ook bijna de helft van zijn oorspronkelijke waarde verloren. Het aandeel werd voor de beursgang op 38 dollar geprijsd.

Ook de beursgang van videospelletjesproducent Zynga, afgelopen december, lijkt een flop te worden. Het aandeel daalde 70 procent in waarde.

De koersdalingen roepen bij sommige analisten herinneringen aan de internetbubble van het begin van dit millenium op. Maar ondanks de problemen van Facebook, Groupon en Zynga is technologiebeurs Nasdaq dit jaar met 18 procent gestegen.

Trouw.nl is vernieuwd. Vanaf nu is onbeperkte toegang tot Trouw.nl alleen voor (proef)abonnees.


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie