Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

'Kardinaal Rambo' verzamelt wapens in het Vaticaan

Home

Redacteur

De Zwitserse Garde in het Vaticaan. © ANP

Kardinaal Domenico Calgagno, de voorzitter van de Administratie van het Patrimonium van de Heilige Stoel (APSA), gaat in de volksmond als 'kardinaal Rambo' door het leven. Een bijnaam die niet voor niets voor de kardinaal uitgekozen is.

Calcagno is namelijk al jarenlang een verwoed verzamelaar van wapens. In totaal bezit de kardinaal 13 wapens, voornamelijk historische exemplaren maar ook een aantal jachtgeweren. Die gebruikt hij dan weer voor zijn andere hobby: de jacht.

Calcagno verzekerde in de Italiaanse pers dat de wapens zich bij hem thuis in een veilig afgesloten kast bevinden en dat ze in 2006 allemaal geregistreerd zijn.

'Die passie voor wapens is al oud. Ik ging graag naar schietkramen, maar dat kan ik niet meer sinds ik in het Vaticaan ben. Het zijn oude wapens die niet veel gekost hebben', aldus de kardinaal in de krant Il Fatto Quotidiano. 'Het is iets onschuldigs, ik vind het vooral leuk de wapens te restaureren'.

De Italiaanse pers is echter sceptisch over een 'man van god', die vanuit zijn geloof en kerk uit principe gekant moet zijn tegen alle vormen van geweld. Dat juist zo'n man wapens verzamelt, vinden velen dan ook iets dat meer is weggelegd voor de originele Rambo.

Wilt u de reacties op dit artikel lezen? Registreer u hier voor een proefperiode van twee maanden.

Het plaatsen van reacties is voorbehouden aan de betalende abonnees van Trouw. Kijk hier voor een overzicht van onze abonnementen.

Het bekijken en plaatsen van reacties is voorbehouden aan onze betalende abonnees. Kijk hier voor een overzicht van onze abonnementen.

Als betalend abonnee kunt u een reactie plaatsen op dit artikel. Deze is alleen zichtbaar voor andere (proef)abonnees.

Om uw reactie te kunnen plaatsen, hebben we uw naam nodig. Ga naar Mijn profiel


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie