Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

'Inzamelactie voor familie jihadisten'

Home

Azzedine C. spreekt tijdens een IS-demonstratie in Den Haag © anp

De jihadistische beweging in Nederland en België onderhoudt de gezinnen van jihadisten die in Syrië, Irak of in de gevangenis zitten. Dat blijkt uit informatie die dagblad Trouw heeft achterhaald via sociale media. Ook is er een website waarop om steun wordt gevraagd.

De meest recente varianten zijn 'Free Aseer' en 'Project A' (Project Aseer), waarbij moslims worden opgeroepen om broeders en zusters te steunen die 'onschuldig' vastzitten. Zij helpen echtgenoten en kinderen met contant geld en boodschappen.

De achtergebleven familie heeft die hulp volgens de jihadisten hard nodig omdat hun uitkeringen zijn gestopt, tegoeden zijn bevroren en advocatenkosten hoog zijn. Hulp gaat bijvoorbeeld naar Oussama C. (alias Abou Yazeed) en het gezin van Azeddine C. (alias Abou Moussa) uit Den Haag. Maar ook is er steun voor de in België vastgehouden leider van Sharia 4Belgium, Fouad Belkacem (alias Abu Imran).

De overheid probeert de jihadisten aan te pakken door hun inkomsten af te knijpen.

Lees verder na de advertentie

Deel dit artikel