Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

'ING dreigt met verplaatsing hoofdkantoor'

Home

(Novum/Betten) - Bank-verzekeraar ING houdt er rekening mee zijn hoofdkantoor naar het buitenland te verplaatsen als het Nederlandse vestigingsklimaat niet verbetert. Dit zegt ING-topman Michel Tilmant in gesprek Het Financieele Dagblad.

"In theorie kan ING overal in Europa naartoe. Er wordt wel eens voor de grap gezegd dat de thuishaven van een bedrijf is waar belasting wordt betaald. Dat is waar."

De Belgische bestuursvoorzitter noemt het beloningsbeleid, onderwijs, belastingklimaat, de kwaliteit van het toezicht en de dienstverlening van de overheid als punten die verbetering behoeven. "Ik maak me zorgen. Al deze factoren moeten positief zijn als dit land hoofdkantoren wil binnenhalen of hier houden."

Volgens Tilmant wordt in Nederland onderschat hoeveel hoofdkantoren als die van ING bijdragen aan de economie. "In de meeste landen weet men dat internationale ondernemingen voor veel werkgelegenheid zorgen. Zowel direct als indirect voor bijvoorbeeld advocaten en adviseurs. Dat besef moet ook hier doordringen."

Deel dit artikel