Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

'IJzeren pijp door vloer van trein op Hanzelijn'

Home

Redactie

Een gat in de vloer van het tussenhalletje in de trein waar een staaf door de bodem ging. © anp
Update

Op de Hanzelijn tussen Dronten en Lelystad is het treinverkeer zondag stilgelegd nadat bij Lelystad een ijzeren pijp de vloer van een trein had vernield. De 150 passagiers bleven ongedeerd. De Nederlandse Spoorwegen (NS) denkt dat de pijp met opzet op de rails is gelegd.

Het incident had rond tien uur 's avonds plaats. 'De politie doet onderzoek langs het spoor en gaat voorlopig uit van opzet', aldus een NS-woordvoerder. De passagiers in de trein lijken geluk te hebben gehad. 'De intercity reed over of tegen materiaal dat op het spoor lag', vertelde een politiewoordvoerder. 'De ijzeren buis sloeg in een tussenhalletje door de bodem van de trein.'

Op last van de politie rijden er geen treinen op het traject. Reizigers worden met bussen vervoerd. 'Het gaat op dit tijdstip om tientallen reizigers', zei hij zondagavond.

Ochtendspits
Treinreizigers in de ochtendspits hebben vermoedelijk geen last meer van de gevolgen van de aanrijding. Volgens een NS-woordvoerder heeft het spoor geen schade opgelopen. Als de politie klaar is met onderzoek, kunnen de treinen dus weer rijden.

Lees verder na de advertentie
Passagiers worden de trein uit geholpen. © anp
© anp

Deel dit artikel