Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

'Ici... Radio Tour de France'

Home

De Tour de France gaat vandaag van start. En dat zullen ze weten aan de balie van de NOS. Zodra de tunes en jingles van 'Radio Tour de France' de ether ingaan, gaat bij de NOS de telefoon. Ieder jaar weer. Of die tunes ook ergens te koop zijn?

Nee dus. Tenminste, tot voor kort. Want de NOS heeft de hulp ingeroepen van het 'Genootschap radiojingles en -tunes'. ,,Van al dat gebel werden ze in 'Hilversum' tureluurs'', weet Benno Roozen, lid van het genootschap en zendercoördinator van Omroep Brabant.

,,Wij hebben nu dus in samenwerking met de NOS een cd uitgebracht met de zo goed als volledige audiovormgeving.'' Op de cd ('Daarvan zijn er via onze site www.jingleweb.com al honderden verkocht') staan 21 populaire tracks. Roozen vindt het vooral aardig dat de NOS zijn genootschap benaderde. ,,Het was ons alleen waarschijnlijk niet gelukt alle rechten te regelen.'' Op de cd staan, naast diverse jinglepakketten van 'Radio Tour de France' ook mooie radiofragmenten: hoe Gerrie Knetemann de Tour-etappe won in 1975. Of hoe Joop Zoetemelk de Tour won in 1980.

En hoe vaak je het ook hoort, niemand kan zo mooi 'Ici Radio Tour de France' zeggen als die dame van 'Radio Tour de France'.

Deel dit artikel