Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

'Huisartsen moeten op bewoners 'asbestwijk' letten'

Home

Een medewerker van asbestsaneringsbedrijf Oskam heeft beschermende kleding aangetrokken voor zijn werk op Kanaleneiland, © anp

Huisartsen en maatschappelijk werkers moeten de komende tijd extra op bewoners van de Utrechtse 'asbestwijk' Kanaleneiland letten. De ervaring leert dat een gedwongen evacuatie veel stress kan veroorzaken, vooral bij mensen die voor het incident al problemen hadden. Ook degenen die langere tijd niet naar huis terug kunnen, lopen risico op gezondheidsklachten.

Dat heeft een expertgroep van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu desgevraagd aan de Utrechtse GG en GD laten weten. De GG en GD gaat 40 mensen vrijmaken om een ondersteuningspunt voor betrokken bewoners in de wijk voor onbepaalde tijd te kunnen bezetten, zei burgemeester Aleid Wolfsen donderdag.

De expertgroep van het RIVM was onder andere betrokken bij de nazorg na het schietincident in Alphen aan den Rijn en bij de zorg voor mensen die blootgesteld werden aan de uitstoot van fabrieken. Volgens de groep melden mensen met mogelijk ernstige klachten zich het eerst bij hun huisarts. Het is daarom belangrijk dat er regelmatig contact is tussen huisartsen, de GG en GD en de ondersteuningsgroep om zonodig tijdig maatregelen te kunnen nemen.

Veel bewoners van Kanaleneiland hebben overigens geen eigen huisarts, zei Wolfsen donderdag. 'De gemeente en de GG en GD zorgen voor achtervang voor deze mensen, zodat niemand die hulp nodig heeft misgrijpt.'Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie