Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

'Hondenbelasting is schending mensenrechten'

Home

© Thinkstock

Een Duitse advocaat heeft het Europees Hof voor de Rechten van de Mens gevraagd om de hondenbelasting af te schaffen. Elmar Vitt uit Salzhausen bij Hamburg vindt de belasting een aantasting van het privéleven en discriminerend. Katten, paarden en hamsters zijn immers belastingvrij. Landen als Groot-Brittannië, Frankrijk en Spanje hebben de hondenbelasting al afgeschaft.

'Ik kan het best betalen, maar geen beschaafd mens kan de platte leugen aanvaarden dat dit een gerechtvaardigde belasting op luxe is', meent de advocaat, zelf baasje van een Yorkshire terrier. Zijn kansen bij het hof in Straatsburg zijn moeilijk in te schatten. De uitspraak heeft ook gevolgen voor Nederland.

In Nederland heffen sommige gemeenten de belasting nog. De begrote opbrengst uit hondenbelasting is toegenomen van 43 miljoen euro in 2001 naar 58 miljoen euro in 2011, aldus het CBS.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie