Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

'Helft ziekenhuizen niet seniorvriendelijk'

Home

Het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht is voor het 2e jaar op rij verkozen tot beste ziekenhuis van Nederland volgens de AD Ziekenhuis Top 100. © anp

De helft van de ziekenhuizen voldoet niet aan het keurmerk voor seniorvriendelijke ziekenhuizen. Dat bijkt uit de AD Ziekenhuis Top 100 die vandaag is gepubliceerd. Het seniorenkeurmerk is voor de eerste keer opgenomen als een van de maatstaven voor de prestaties van ziekenhuizen. De zorg voor ouderen, die vaak te maken hebben met meerdere kwalen, vereist een samenspel tussen verschillende specialismen. Dat kan vaak beter, blijkt uit het onderzoek.

Het Albert Schweizer Ziekenhuis in Dordrecht is voor de tweede keer op rij uitgeroepen tot het beste ziekenhuis van het land. De tweede plek is voor MC Haaglanden in Den Haag, de derde plek voor ZorgSaam Zeeuws-Vlaanderen in Terneuzen. Het Kennemer Gasthuis in Haarlem en Ikazia ziekenhuis in Rotterdam completeren de top 5. Het Dokkumse ziekenhuis De Sionsberg is dit jaar hekkensluiter. MC Leeuwarden, dat vorig jaar op de 100ste plek eindigde, klimt nu naar de 18e plaats.

Deel dit artikel