Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

'Hacker steelt 50 GB gegevens Visa- en MasterCard-klanten'

Home

Redactie

© ANP

Een hacker beweert 50 gigabyte aan gegevens van Visa- en MasterCard-klanten gestolen te hebben. Hij publiceerde al een lijst van 113 pagina's waarop hij de kaartnummers heeft weggelaten 'om de onschuldigen te beschermen'.

Een woordvoerder van Visa Europa laat intussen weten dat Visa 'samen met partners, waaronder ook de politie, de bewering onderzoekt'. Bij MasterCard konden ze het nieuws nog niet bevestigen.

Volgens de veiligheidsexperts van het gespecialiseerde blog Belsec is die hacker geen bluffer. 'Hij heeft de reputatie te doen wat hij zegt. En als hij inderdaad voor 50 gigabyte aan gegevens heeft van Visa- en MasterCard-klanten, dan is dit waarschijnlijk de hack van het jaar, vergelijkbaar met die op Sony in 2011.'

Het is nu wachten tot wanneer de hacker, die zichzelf Reckz0r noemt, meer informatie geeft. 'Voorlopig is de afkomst van die gegevens niet duidelijk', aldus Belsec. 'Waarschijnlijk komen ze van een e-commercebedrijf of een betalingsverwerker. Uit de lijst die al gelekt is, blijkt dat de data niet geëncrypteerd zijn, net zoals dat het geval was bij de gegevens die van Dexia en AGO-Interim ontvreemd werden.'

Een andere hacker, Rex Mundi, die er vorige week mee dreigde vandaag de gegevens van 10.000 AGO-Interimklanten online te zetten als het uitzendbureau geen losgeld betaalde, heeft de deadline verschoven naar de nacht van dinsdag op woensdag. 'Wij zijn niet ingegaan op hun vraag, en zullen dat ook niet doen', aldus Dirk Clarysse, advocaat van AGO-Interim.


Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden

Deel dit artikel