Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

'Grote banken mistig over hun investeringen'

Home

© ANP

Grote Nederlandse banken als ABN Amro, ING, Rabobank en SNS zijn nog steeds niet transparant over hun investeringen. Ook geven ze nog te weinig openheid over hun eigendomsstructuur en dochterondernemingen, over in welke landen ze belasting betalen en hun lobbyactiviteiten richting overheden.

Tot die conclusie komt de Eerlijke Bankwijzer, een initiatief van onder meer Oxfam Novib, FNV, Amnesty International en de Dierenbescherming, in een donderdag gepubliceerd onderzoek.

'Als klant bij deze banken heb je geen idee waarin je bank investeert en waaraan je spaargeld precies wordt besteed', zegt Peter Bras, projectleider van de Eerlijke Bankwijzer. 'Vooral de grote banken missen nog steeds het gevoel van urgentie om voldoende openheid te geven over hun investeringen en over de impact van hun beleid in de praktijk. Deze openheid is juist dringend nodig om het vertrouwen van klanten terug te winnen en om bij te dragen aan het verduurzamen van de economie.'

Kleinere spelers als ASN Bank, NIBC, Triodos en Van Lanschot geven volgens Bras veel beter aan in welke bedrijven en projecten zij investeren.

De onderzoekers van de Eerlijke Bankwijzer constateren dat alle banken sinds eind 2012 inmiddels wel inzicht bieden in hun duurzaamheidsbeleid. Daarnaast zijn vrijwel alle banken opener geworden over hun bonusbeleid.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie