Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

'Godsdienstvrijheid wordt als politiek speeltje behandeld'

Home

DEN HAAG - Politici maken van godsdienstvrijheid een 'politiek speeltje' met hun pleidooien om het recht om vrijelijk een religie te belijden zonodig in te perken. Dat zei voorzitter dr. G.J. van Butselaar van het Platform internationale vrijheid van godsdienst en overtuiging tijdens een bijeenkomst in Den Haag.

Hij reageerde op diverse recente pleidooien van politici om de verbreiding van radicale islamitische ideeën tegen te gaan door zonodig de godsdienstvrijheid in te perken.

,,Een van de verontrustende ontwikkelingen in de Nederlandse samenleving is dat over de internationaal erkende en gegarandeerde vrijheid van godsdienst en overtuiging wordt gesproken alsof ze een politiek speeltje is, van Nederlandse makelij nog wel'', zei Van Butselaar, voormalig algemeen secretaris van de Nederlandse Zendingsraad.

,,Politici en anderen die een ferme indruk willen maken, stellen voor de godsdienstvrijheid te beperken of geheel uit de Nederlandse Grondwet te schrappen -een teken van zeldzaam simplisme.'' Want als de stoere taal van politici werkelijkheid wordt, schendt Nederland volgens de gereformeerde predikant het internationale recht en zal het door mensenrechtenorganisaties in de beklaagdenbank worden gezet.

Deel dit artikel