Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

'Girt' Wilders op nummer vier dodenlijst al Qaeda

Home

Eric Borsje

Update

Geert Wilders heeft de twijfelachtige eer op de vierde plaats te staan in een nieuwe dodenlijst van al Qaeda. Ook Ayaan Hirsi Ali staat op de lijst. Overigens wordt de voornaam van Wilders verkeerd gespeld. Volgens al Qaeda heet hij Girt.

De lijst met namen van vijanden van al Qaeda is onlangs gepubliceerd in een magazine voor jihadisten, Inspire,  zo meldt journalist Harald Doornbos op Twitter. 'Yes we Can. A bullet a day keep the infidels away' (een kogel per dag, houdt de ongelovigen weg) zo luidt de tekst die de dodenlijst begeleidt.

Reactie Wilders
PVV-leider Geert Wilders noemt het 'vreselijk en beangstigend' dat hij op de lijst zou staan. Hij zegt met afschuw kennis genomen te hebben van het bericht. 'Maar wat er ook gebeurt, ik zal altijd de waarheid over de islam blijven spreken.'

De voormalige hoofdredacteur van de krant Jyllands-Posten, de Deen Carsten Juste, die in 2005 de Mohammed-cartoons plaatste, staat bovenaan de lijst. De tekenaar van de omstreden cartoons, Kurt Westgaard staat op nummer 3, achter Terry Jones, de Amerikaanse pastoor die opriep tot het verbanden van de Koran. Ayaan Hirsi Ali staat op plek 10.

NCTV
De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) is op de hoogte van de nieuwe lijst. Het verspreiden van dodenlijsten en dreigementen past volgens de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding in de strategie van al Qaeda.

Volgens een woordvoerder van de NCTV is het 'niet de eerste keer dat de heer Wilders op een dergelijke lijst staat'. Volgens de woordvoerder houden de inlichtingen- en veiligheidsdiensten ,een vinger aan de pols'. Of de lijst gevolgen heeft voor de beveiliging van Wilders wil de woordvoerder niet zeggen.


Lees verder na de advertentie
Screenhot van de website https://shamikh1.info/vb/, waar de al Qaeda 'Glossy', is gepubliceerd.

Deel dit artikel