Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

'Giro555 verdeelt hulpgelden verkeerd'

Home

Website giro555 © Giro 555

De stichting achter Giro555, de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO), verdeelt de hulpgelden verkeerd. De tien organisaties werken niet goed samen en het bestuur van SHO is niet onafhankelijk genoeg. Dat is volgens nieuwswebsite De Correspondent de conclusie van een onafhankelijk onderzoek.

Woordvoerster Barbara Bosma van Giro555 bevestigt dat begin 2014 een onderzoek is gedaan door een commissie onder leiding van hoogleraar Pauline Meurs. ,,Het was inderdaad een kritisch rapport. Maar de meeste aanbevelingen en verbeterpunten brengen we intussen al in de praktijk. Een ervan is dat we open zijn naar het publiek. Ook wordt nu vooraf getoetst of organisaties geld van ons kunnen krijgen. Wie nog niet actief is in een crisisgebied, krijgt ook geen geld."

Giro555 begint zaterdag een nationale actie om geld in te zamelen voor de strijd tegen ebola. Over de hulp aan de ebola-landen in West-Afrika zegt SHO-voorzitter René Grotenhuis; ,,Ik kan u verzekeren, daarbij gaan ook dit keer fouten gemaakt worden. Dat is de reden waarom we regelmatig externe commissies ons laten adviseren over hoe we het beter kunnen doen."

Lees verder na de advertentie
De meeste aanbevelingen en verbeterpunten brengen we intussen al in de praktijk. Een ervan is dat we open zijn naar het publiek

Woordvoerster Giro555


Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden

Deel dit artikel

De meeste aanbevelingen en verbeterpunten brengen we intussen al in de praktijk. Een ervan is dat we open zijn naar het publiek

Woordvoerster Giro555